Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

test
30. 01. 2021 • Ze světa gastra

Lidé utratí u online objednání jídla víc než přes telefon

Objednávky online, anebo volání? Sepsali jsme pro vás výhody internetového rozhraní. Počet online objednávek a rozvozu zejména v době pandemie prudce roste. Jenom podle našich dat se jedná o 40% nárůst oproti běžnému stavu. Zatímco počet online objednávek přes web a mobil stoupá, ty telefonické klesají. Proč?


1. S online objednávkou šetříte čas a peníze

Restaurace potřebují, aby se lidé věnovali své práci, a ne telefonování a dohadování se se zákazníkem. S online objednáváním se nemusíte starat (tolik) o efektivitu vašich zaměstnanců a kontrolovat, jestli se na všech telefonických objednávkách pracuje.

2. Platba předem není problém

Představte si, že doručujete velkou objednávku pizz pro vícero lidí a nyní: „Je možné platit odděleně? Já zaplatím č. 8 a 11, ten další zase č. 10…“ Znáte to. V online objednávkových systémech se můžete rozhodnout pouze pro možnost platby kartou, anebo přidat vícero variant. Telefon vám na výběr nedává.

3. Online objednávky jsou vždy přesné

Špatný signál, šum, přeslechnutí, stres – to vše stojí za špatnými objednávkami přes telefon. Toto přijímání objednávek zvyšuje pravděpodobnost nepochopení toho, co si hosté objednávají. Vyhněte se bolesti hlavy z nepřesných objednávek. V online světě máte jasné požadavky. Když už se stane chyba, tak víte, ve kterém bodě a na jaké straně. Možná se v objednávce ukliknul zákazník a vy máte důkaz. Ne zákazník náš pán, ale naše data – náš pán.

4. O zákaznících víte více

S online objednáváním si můžete vytvořit slušnou základnu dat o svých klientech (vše se souladem GDPR samozřejmě). Častý zákazník se dřív nebo později rozhodne pro registraci – objednávání je pak pro něj daleko snazší, získáním jeho souhlasu pro odesílání novinek či jinou komunikaci jste na dobré cestě k vytvoření intenzivnějšího pouta. Můžete jim posílat informace o akcích, vědět, jak jejich objednávky vypadají a co preferují.
V době, kdy vy otevřete opět jenom výdejové okénko se k němu informace o změně např. menu a otevírací doby dostane snáz.

5. Online objednávání = rychlejší transakce

Lidé mají rádi možnosti. Když jednotlivec zavolá do své oblíbené pizzerie, může před konečným zadáním objednávky položit desítky otázek. Jaké podklady máte? Existuje možnost bez lepku? A co veganská verze? Zaměstnanec, který hovor zvedl, má na starosti taky něco jiného než jenom telefonování, takže může lehce dojít k chybě, ke komunikačnímu šumu. Pokud však zákazník zadá objednávku online – kde si může prohlédnout celé menu a vše přímo před sebou – objedná si, aniž by brzdil jednoho člověka na telefonu, čímž zvyšuje efektivnost chodu podniku.

6. Zvýšení prodeje

Hlavní výhodou online objednávání je, že zvyšuje prodej dalších položek na menu. Jedna pizza a k tomu cibulové kroužky! Proč? Protože si klient prohlíží krásnou online nabídku a má ji přímo před sebou. Když telefonuje, soustředí se na to, že chce střední pětku bez oliv a možná ani netuší, že v nabídce máte i cibulové kroužky. Příjemce u telefonu je zase rád, že si zapsal objednávku i se všemi ano, ne a nabízet někomu na druhé lince něco navíc ho ani nenapadne a, upřímně, ani na to nemá čas.
Toto tvrzení je potvrzeno i vědecky. Vědci z University v Torontě v Singaporu se podívali na 160 000 objednávek z 56 000 domácností zadaných v letech 2007 až 2011 v pobočce amerického řetězce Domino's pizza v Severní Karolíně, která si přála zůstat pro studii anonymní. Studie zjistila, že lidé utratili více a dostali vyšší kalorické jídlo, když si objednali online ve srovnání s objednávkami přes telefon. Online objednávky měly o 14 % více speciálních instrukcí a o 3,5 % více kalorií.

Takže pokud chcete zhubnout, raději volejte – to je asi jediná výhoda telefonů. Za výsledek neručíme!

Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.